Університет відвідала делегація з Хорватії

28.03.2024

25-26 березня 2024 року Національний медичний університет імені О.О. Богомольця відвідала делегація з Хорватії. Серед іноземних гостей – керівники докторської програми Тranslational Research in Biomedicine (TRIBE) Дамір Сапунар і Лівія Пуляк. У межах візиту хорватські колеги провели робочі зустрічі з керівництвом Університету, прочитали дві лекції для наших викладачів, науковців та аспірантів, ознайомилися з роботою закладу вищої медичної освіти під час війни та організацією освітнього процесу загалом.

Дамір Сапунар – PhD, директор Програми «Трансляційні дослідження в біомедицині», який представив медичний факультет Сплітського університету, та Лівія Пуляк – PhD, керівниця Центру доказової медицини та охорони здоров’я Католицького університету Хорватії. Мета проєкту TRIBE – допомогти українським авторам оволодіти навичками, необхідними для створення власних наукових статей з військової тематики (військової медицини) та публікації їх у наукових журналах.

У межах візиту з хорватськими колегами робочу зустріч провів ректор НМУ імені О.О. Богомольця Юрій Кучин. Обговорили подальшу наукову співпрацю та академічний обмін аспірантами. Також гості ознайомилися з особливостями роботи під час воєнного стану, інфраструктурою НМУ та організацією освітнього процесу, відвідали колекцію анатомічних препаратів.

25 березня аспіранти та науковці Університету взяли участь у майстер-класі «Як планувати нові дослідження та публікувати наукові статті?». Учасники заходу, окрім лекцій, мали можливість долучилися до практичної частини, під час якої у комп’ютерному залі Бібліотеки НМУ здійснювали пошук даних доказової медицини на різних платформах та шукали ідеї для нових досліджень.

26 березня керівники докторської програми Тranslational Research in Biomedicine  провели лекцію для викладачів «Публікації під час війни. Як писати наукові статті краще?». До лекції долучилися ректор Університету, професор Юрій Кучин, перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор Олександр Науменко, проректор з наукової роботи та інновацій, професор Сергій Земсков, Голова Товариства молодих вчених і спеціалістів, доцентка Ірина Костюк, а також викладачі кафедр Університету.

Організаторами візиту стала команда Товариства молодих вчених і спеціалістів Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.

Пресцентр НМУ