Університет отримав сертифікат про акредитацію спеціальності 073 «Менеджмент у сфері охорони здоров’я»!

22.12.2023

Національний медичний університет імені О.О. Богомольця отримав сертифікат про акредитацію освітньо-професійної програми «Менеджмент у сфері охорони здоров’я» другого (магістерського) рівня. Експерти Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти (НАЗЯВО) відзначили високий рівень якості освіти в Університеті у підготовці фахівців спеціальності та участь у науково-проєктній діяльності. НМУ також отримав позитивні відгуки щодо підготовки здобувачів і науково-педагогічного колективу кафедр.

Так, у 2022-2023 навчальному році за ініціативи керівництва Університету на кафедрі менеджменту охорони здоров’я розробили освітньо-професійну програму «Менеджмент у сфері охорони здоров’я». Навчальний план повністю відповідає освітнім компонентам ОПП та Стандарту вищої освіти України відповідної спеціальності. Зміст освітньої програми відповідає структурно-логічній схемі підготовки здобувачів вищої освіти за цією спеціальністю. Основні дисципліни програми у майбутніх управлінців сфери охорони здоров’я формують комплексні компетентності антикризового та стратегічного управління, а вивчення основних освітніх компонентів надає можливість впроваджувати інструментарій фінансового менеджменту, вдосконалювати систему управління, виявляти основні загрози розвитку закладу охорони здоров’я, впевнено формувати резерв управлінців медичного закладу, розвивати лідерські якості.

Що важливо, у січні 2024 року кафедра менеджменту охорони здоров’я НМУ імені О.О.Богомольця здійснить перший випуск здобувачів спеціальності 073 «Менеджмент у сфері охорони здоров’я». Сьогодні наші випускники готові до управлінських кроків та підвищуватимуть ефективність закладів охорони здоров’я, у яких працюють. Магістри-управлінці підкреслюють, що в Університеті створено всі необхідні умови для опанування практичними навичками в період переддипломної практики та формування необхідних компетентностей за допомогою інтерактивних методик навчання, надано можливість навчатися в сучасній освітній структурі з інноваційним оснащенням.

Сьогодення вимагає від структур охорони здоров’я підвищення якості медичних послуг, їх комплексності та вдосконалення системи управління. Відтак наш Університет, як сучасна інноваційно-освітня структура, якій притаманна якість, оновлення, коригування освітніх програм, йде у ногу з часом. Пишаємося успіхами професорсько-викладацького колективу кафедри, яку очолює професор Валентин Парій.

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри менеджменту охорони здоров’я