УЧАСТЬ СПІВРОБІТНИКІВ КАФЕДРИ СОЦІАЛЬНОЇ МЕДИЦИНИ ТА ГРОМАДСЬКОГО ЗДОРОВ’Я НМУ У ІІІ НАУКОВОМУ СИМПОЗІУМІ З МІЖНАРОДНОЮ УЧАСТЮ З ГРОМАДСЬКОГО ЗДОРОВ’Я

01.10.2021

22-24 вересня 2021 року  в Тернопільському національному медичному університеті імені І.Я. Горбачевського пройшов ІІІ науковий симпозіум з міжнародною участю «Громадське здоров’я в глобальному та регіональному просторі – виклики в умовах пандемії COVID-19 та перспективи розвитку». Співорганізатором симпозіуму виступив Акконський гуманітарний університет м. Берлін (ФРН).

 

 

У роботі форуму активну участь взяли співробітники кафедри соціальної медицини та громадського здоров’я НМУ імені О.О. Богомольця, які представили 8 доповідей.

 

 

На першому пленарному засіданні  із доповіддю «Формування Київської соціально-гігієнічної наукової школи: від основ лікарезнавства, медичної поліції і санітарної статистики до соціальної медицини та громадського здоров’я» виступила завідувач кафедри соціальної медицини та громадського здоров’я, професор Т.С. Грузєва. Доповідь було присвячено 180-річчю НМУ імені О.О. Богомольця.

 

Також на пленарному засіданні було висвітлено співпрацю кафедр громадського здоров’я ЗВО України у формуванні навчально-методичного забезпечення викладання навчальної дисципліни «громадське здоров’я» у доповіді, підготовленій співробітниками опорної кафедри – кафедри соціальної медицини та  громадського здоров’я НМУ імені О.О. Богомольця.

 

 

Викладачі кафедри доцент Н.В. Гречишкіна, доцент Г.В. Іншакова, а також докторанти та аспіранти кафедри повідомили про результати своїх дисертаційних досліджень на секційних засіданнях.

Тези доповідей співробітників кафедри соціальної медицини та  громадського здоров’я представлено у матеріалах симпозіуму. Усі учасники отримали сертифікати та електронні версії матеріалів симпозіуму.

 

 

Прес-центр за матеріалами кафедри соціальної медицини
та громадського здоров’я