Учасники тренінгу з тактичної медицини зібрали кошти для ЗСУ

09.10.2023

8 жовтня у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбувся тренінг з тактичної медицини. У заході взяли участь студенти  медичного факультету №2 та факультету підготовки лікарів для ЗСУ.  Учасники ознайомилися з протоколом MARCH, який передбачає алгоритм дій з надання домедичної допомоги в умовах бою та зібрали кошти для підтримки наших захисників на фронті.

Майбутні лікарі отримали важливий досвід в сучасних умовах довготривалої війни. Вони відпрацювали практичні навички за протоколом MARCH. Зокрема вправи, що стосуються оцінки стану постраждалого, розуміння загальної картини поля бою в різних його частинах та виконання різних варіацій дій на певних етапах бойового зіткнення. Студенти також вчилися застосовувати різні тактики з підтримки життєво важливих функцій організму потерпілого, насамперед дихання та кровообігу.

Захід відбувся за сприяння фахівців Навчально-наукового центру медичних симуляцій нашого Університету, які надали необхідне обладнання.

Також під час тренінгу студенти зібрали 13 092 гривень для підтримки наших захисників на фронті. Ці кошти будуть передані на підтримку спеціального підрозділу медичного призначення «СКЛІФ», для ремонту та доукомплектовування автомобіля, який використовується для евакуації поранених.

Нагадуємо, що в НМУ триває благодійний аукціон.

За інформацією медичного факультету №2