Учасники AYMSConf – 2023 оволодівали фаховими компетентностями на майстер-класі «УЗД. FAST-протокол»

01.12.2023

Під час науково-практичної конференції молодих науковців «Annual Young Medical Scientists’ Conference – 2023» (AYMSConf – 2023), що днями відбулася у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця, на 14 локаціях були представлені фахові майстер-класи. Велику зацікавленість в учасників викликав майстер-клас «УЗД. FAST-протокол», який провели фахівці кафедри хірургії №1 та кафедри загальної хірургії №2.

Майстер-клас відбувся у два цикли, кожен з яких об’єднав по 10 учасників, які виявили бажання поглибити власні знання з проведення УЗД-дослідження умовних постраждалих із травмою за FAST-протоколом.

Насамперед для студентів прочитали лекцію, в якій розповіли про роботу УЗД-апарата, види УЗД-датчиків. Зазначили, що ультразвук є швидким обстеженням для оцінки гемодинамічно нестабільних пацієнтів. Окрему увагу приділили показанням до FAST-протоколу, перевагам і недолікам, наголосили на користі такого протоколу у практиці лікаря.

Оскільки майстер-клас був практично зорієнтованим, фахових компетентностей слухачі  набували під керівництвом доцентів Владислава Мороза та Тетяни Тарасюк. Під їх контролем студенти-медики змогли відпрацювати всі навички самостійно. Учасники майстер-класу відзначали, що практичний захід став для них дуже інформативним і корисним.

Нагадаємо, що Конференція AYMSConf – 2023 була присвячена 142-річчю Студентського наукового товариства імені О.А. Киселя, та об’єднала понад 400 студентів, інтернів та аспірантів закладів вищої медичної освіти України.

Пресцентр НМУ