У студентському містечку НМУ відбулася весняна толока

05.04.2024

У Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця нещодавно відбулася екоакція «Зробимо наш дім чистим!». Студенти Університету долучилися до толоки – прибирання і упорядкування території гуртожитків №7 та №5, де вони мешкають. Такі акції відбуваються з метою виховання культури чистоти та дбайливого ставлення до довкілля у здобувачів вищої освіти.

Студенти змітали сміття з доріжок, розмальовували лавки, обприскували дерева та розпушували ґрунт на квіткових клумбах. Кожен доклав зусиль у злагоджену колективну роботу з упорядкування території студмістечка. У перервах між роботою студенти грілися гарячим чаєм і спілкувалися. Як відмітили організатори акції, студенти-іноземці швидко знайшли спільну мову з колегами з медичних факультетів №1 та №2, які мешкають по-сусідству. Адже спільні заняття на свіжому повітрі та корисна справа суттєво зближують представників різних націй, релігій і вподобань.

Студенти взяли участь у акції на добровільних засадах за підтримки проректорки з науково-педагогічної роботи, міжнародних зв`язків та європейської інтеграції, професорки Рімми Скрипник, деканки факультету підготовки іноземних громадян Оксани Парфьонової, за сприяння завідувачів гуртожитків №7 та №5, Віктора Оцалюка та Михайла Трохимчука.

Як зазначають завідувачі гуртожитків, проведення таких заходів створює підґрунтя для формування у молоді екологічної культури, слугує гарним прикладом облаштування власного простору, вчить колективній роботі. Вони подякували усім учасникам акції за небайдужість.

За інформацією газети «Медичні кадри»