У НМУ відбувся великодній ярмарок на підтримку українських захисників

06.05.2024

Напередодні великодніх свят студентські ради медичних факультетів №1 і №3 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця об’єднали зусилля і організували благодійний великодній ярмарок. Виручені кошти – 11000 гривень планують передати на закупівлю ліків та засобів тактичної медицини для бійців 241-ої окремої бригади територіальної оборони та 59-ої окремої мотопіхотної бригади Збройних сил України.

Це вже не перший благодійний захід, організований спільно кількома факультетами, завдяки яким на потреби ЗСУ і на підтримку дітей, які постраждали від війни перераховано понад 60 000 гривень. Такі заходи об’єднують студентів і цього разу до підготовки ярмарку також долучилися  десятки майбутніх медиків з двох факультетів. За підтримки своїх родичів учасники випекли великодні паски, сінабони, кекси, печиво з різноманітною начинкою, приготували багато інших смаколиків. Уже в перші години відкриття ярмарку його відвідали співробітники ректорату, факультетів, викладачі та студенти нашого Університету.

Ректор Юрій Кучин та перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти Олександр Науменко придбали наповнені великодні кошики, а проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи, Олександр Канюра, директорка Інституту післядипломної освіти НМУ Тетяна Вежновець, декани факультетів Володимир Мельник, Оксана Виговська, Наталія Біденко, Оксана Парфьонова виготовлену студентами власноруч смачну випічку.

До організації ярмарку долучилися десятки студентів. Серед них: голови студентських рад медичних факультетів №1 та №3 Іван Чепур та Ярослава Сердійчук. Студенти медичного факультету №1 Ольга Заріцька, Дарина Хоптар, Назар Паламарчук, Катерина Карпінська, Аліна Колкова, Єлізавета Цеповатенко. Студенти медичного факультету №3 Марія Надкернична, Анастасія Бадикіна, Наталія Тимошенко, Анастасія Жабуровська, Евгенія Косиченко , Ірина Кушнір, Христина Шарун.

Організатори дякують усім, хто долучився до благодійного великоднього ярмарку і тим самим підтримав наших захисників. Разом до перемоги!

Пресцентр НМУ