У НМУ відбувся перший цьогоріч День відкритих дверей

29.04.2024

У межах проведення Вступної кампанії – 2024 та в очікуванні на поповнення студентської родини у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця онлайн провели День відкритих дверей. Усі зацікавлені у здобутті вищої медичної освіти у нашому Університеті отримали повну інформацію про особливості вступу у 2024 році, про спеціальності, організацію навчання в умовах воєнного стану.

«Наш Університет є одним із найстаріших вищих медичних закладів України, заснований у 1841 році, але одночасно й один із найсучасніших ЗВО, де традиції та історія вдало поєднуються з новітнім розвитком медицини та освіти. Ми удосконалюємо не тільки систему навчання студентів-медиків, а й систему менеджменту: як допомогти вам стати студентами НМУ, як бути студентами і як після завершення стати успішними лікарями. Я гарантую, що ми будемо допомагати вам на усіх етапах, кожен із вас знайде собі у стінах нашого Університету доброго наставника, який допоможе пройти непростий шлях до самостійної практики», – звернувся до абітурієнтів ректор НМУ імені О.О. Богомольця, голова приймальної комісії Юрій Кучин.

Перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, заступник голови приймальної комісії Олександр Науменко уточнив, що правила прийому та програми вступних випробувань для здобуття вищої освіти в НМУ імені О.О. Богомольця у 2024 році розроблені Приймальною комісією та затверджені Вченою радою Університету. Професор відзначив, що третій рік поспіль вступна кампанія відбувається в умовах повномасштабного вторгнення, але наш ЗВО залишається лідером за набором студентів, адже має численні переваги та можливості якісного навчання майбутніх медиків Також він представив учасникам заходу проректорів, деканів, представників Приймальної комісії НМУ.

Докладно про особливості вступної кампанії до НМУ у 2024 році розповів відповідальний секретар Приймальної комісії Максим Тарасенко. Він зазначив, що освітня діяльність в Університеті здійснюється за акредитованими освітньо-професійними та освітньо-науковими програмами. Наголосив, що у 2024 році в НМУ здійснюватиметься навчання за спеціальностями: 221 «Стоматологія», 222 «Медицина», 224 «Технології медичної діагностики та лікування», 225 «Медична психологія», 226 «Фармація, промислова фармація», 227 «Терапія та реабілітація», 228 «Педіатрія», 229 «Громадське здоров’я», 073 «Менеджмент» за ОП «Менеджмент у сфері охорони здоров’я».

Окрім того, Максим Тарасенко детально розповів про терміни навчання та кваліфікації, проєктні обсяги підготовки в НМУ, про формування та вимоги до конкурсного балу, залежно від обраної спеціальності та вагові коефіцієнти предметів НМТ. Інформував, як формується місце в рейтингу вступників та про обов’язковий при вступі на всі спеціальності і освітні рівні мотиваційний лист. Також відповідальний секретар Приймальної комісії повідомив про спеціальні умови вступу, порядок роботи освітнього центру «Крим-Україна», «Донбас-Україна», озвучив хто має право переведення на бюджет при зарахуванні на контракт, презентував календар вступника. Щодо спеціальних умов вступу, то більш детально вступники можуть з ними ознайомитися у Правилах прийому до НМУ та за посиланням у відповідних розділах на сторінці Вступна кампанія 2024.

Для участі в Дні відкритих дверей нашого Університету зареєструвалися понад 200 учасників, які переглянули презентаційний відеоролик, що продемонстрував потужну сучасну матеріально-технічну базу НМУ імені О.О. Богомольця. Дізналися, що наш Університет має значну кількість бюджетних місць для навчання, тому вступаючи саме до НМУ абітурієнти матимуть більше шансів здобути вищу медичну освіту за кошти державного або місцевого бюджету. Всі учасники заходу отримали відповіді на поставлені питання. Сподіваємося, що вони остаточно переконалися у своєму виборі та у подальшому будуватимуть успішне професійне медичне майбутнє разом з університетською спільнотою НМУ.

Відео про особливості вступу до Національного медичного університету імені О.О. Богомольця за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=Lb6z9a0GrfI

Нагадаємо, ми підготували інфографіки для майбутніх абітурієнтів, тож всі подробиці щодо Вступної кампанії – 2024 дивіться тут.

Контактні дані Приймальної комісії НМУ: проспект Берестейський, 34, морфологічний корпус, кабінет 61; тел.: (044) 454-49-83, (044) 454-49-49, (097) 711-95-13; емейл: pknmu@nmu.ua

Пресцентр НМУ