У НМУ відбулося засідання Поважної Ради Ордену Святого Пантелеймона

19.02.2024

Десятий рік минає відтоді, як громадська ініціатива «Орден Святого Пантелеймона» відзначає імена найкращих лікарів України. Цьогоріч 27 липня у День медика і День Святого великомученика та цілителя Пантелеймона суспільство дізнається нові імена кращих українських медиків, які рятують здоров’я і життя українців, часто ризикуючи власним життям. У Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця днями відбулося чергове засідання Поважної Ради Відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона».

На початку засідання до учасників Поважної Ради звернувся ректор Університету, професор Юрій Кучин. Він відзначив значну роль ініціативи «Орден Святого Пантелеймона» у вихованні студентів, майбутнього української медицини, які на яскравих прикладах своїх досвідчених колег формуються в обраній професії. Важливо, що серед лауреатів Відзнаки за професіоналізм і милосердя є вихованці нашого Університету.

Активну участь у роботі засідання взяли члени Поважної Ради – перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти НМУ імені О.О. Богомольця, професор Олександр Науменко і завідувачка кафедри інфекційних хвороб, професорка Ольга Голубовська.

Окрім організаційних питань і планів щодо Пантелеймонівських слухань за участі Лауреатів, заслухали «Тему дня» – «Невидима війна. Уроки пандемії COVID-19 та завдання держави зі зменшення втрат населення під час нових загроз», адже сьогодні перед людством стоїть чимало епідеміологічних викликів, а для України вони ускладняються через повномасштабну війну. Професорка Ольга Голубовська виступила доповідачкою теми дня.

Пресцентр НМУ