У НМУ відбулася щорічна навчально-наукова конференція студентів медичних факультетів

17.11.2023

Понад 30 років колектив кафедри гігієни та екології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця організовує щорічну навчально-наукову конференцію для студентів медичних факультетів. Цей захід є чудовою можливістю для учасників студентського наукового гуртка кафедри спробувати себе у ролі науковця, провести власне дослідження, підготувати та презентувати доповідь про його результати. Цього року під час конференції, що відбулася онлайн, науковці-початківці презентували 10 наукових досліджень.

За підтримки своїх наукових керівників, співробітників кафедри гігієни та екології НМУ – професорки Анни Антоненко, доцентів Наталії Мережкіної, Світлани Ткаченко та Андрія Борисенка, молоді науковці досліджували різні теми у сфері екології, гігієни та профілактики. Новим, але беззаперечно актуальним, напрямком у темі студентських робіт стали дослідження впливу бойових дій на екологічний стан нашої країни.

Після кожної презентації їхні автори відповіли на численні запитання від студентів і викладачів кафедри стосовно проведених досліджень, а після жвавих обговорень і підбиття підсумків, за допомогою спеціальної електронної форми визначили авторів найцікавіших наукових робіт. Ними стали шестикурсниця Нітіша Каліа з доповіддю «Основні причини стресу студентів та його вплив на їх здоров’я», другокурсник Даніїл Бугира з роботою «Гігієнічна оцінка можливості використання відходів, створених при заготівлі очерету звичайного», шестикурсник Джемі Томас із дослідженням на тему «Гігієнічна оцінка якості сну режиму дня студентів під час онлайн- та офлайн-навчання і його вплив на здоров’я» та другокурсниця Софія Сіранчук, яка дослідила «Вплив шуму на організм людини».

Для деяких студентів це була перша спроба наукової діяльності у стінах нашого Університету. Тож вітаємо з успішними презентацією та стартом у величний світ науки!

За інформацією кафедра гігієни та екології