У НМУ стартував інформаційний проєкт #МедичнаПросвіта

13.02.2023

Ректор Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, професор Юрій Кучин інформував про початок інформаційно-просвітницького проєкту #МедичнаПросвіта. В рамках інформаційно-роз’яснювальної кампанії від сьогодні, 13 лютого, стартувало опитування про онкозахворювання. Оскільки днями був Всесвітній день боротьби з раком, то і перша тема стосуватиметься найпоширеніших онкозахворювань. Реалізовуватиметься кейс спільно з Національним інститутом раку.

Як зазначив Юрій Леонідович, це – спільний проєкт Студентської ради НМУ імені О.О. Богомольця, Студентського наукового товариства імені О.А. Киселя, Профкому студентів НМУ та Товариства молодих вчених і спеціалістів, що буде реалізовуватися за підтримки Міністерства охорони здоров’я України й у співпраці з Університетською клінікою НМУ та кращими медичними закладами столиці.

«Війна призводить до збільшення медичних проблем. Лікування та реабілітація поранених внаслідок військових дій, безсумнівно, виходить на перший план. Та, на жаль, інші хвороби, що є лідерами в скороченні життя українців, нікуди не зникли і стали більш загрозливішими. Тож головна мета цього інформаційного проєкту – збільшити обізнаність населення про найпоширеніші захворювання та важливості ранньої діагностики, профілактики і лікування», – уточнив ректор.

Інформація, що буде висвітлюватися нашим Університетом і партнерами, буде цікавою, корисною та доступною, не тільки лікарям терапевтичних спеціальностей, сімейної медицини, екстреної медичної допомоги, педіатрам, а й усім, хто піклується про власне здоров’я.

Запрошуємо пройти опитування про онкозахворювання, що триватиме до 28 лютого 2023 року включно, за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/1EKqWYBITs_vjFh71ATcib7TPrmb6JIEtAWO75__4u2U/viewform?ts=63e00116&fbclid=IwAR2RnoujO2GdbK3KdcTqvvPb7HQ17k0_sg4vuGd0RtjvXoPslMr_QZz1q-k&edit_requested=true

 

Пресцентр НМУ