У НМУ стартувала сертифікатна програма з доказової медицини

25.04.2024

У Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця за ініціативи ректора НМУ, професора Юрій Кучина реалізується сертифікатна програма з доказової медицини для співробітників Університету. Захід важливий для підвищення рівня підготовки фахівців у галузі медицини та впровадження доказових підходів у медичну практику.

Автором сертифікатної програми є досвідчений експерт з доказової медицини, радник Міністра охорони здоров’я України, ексзаступник Міністра охорони здоров’я Польщі, доктор Кшиштоф Ланда.

Потужний тренінг реалізується на базі кафедри менеджменту охорони здоров’я Інституту післядипломної освіти НМУ імені О.О. Богомольця під керівництвом завідувача кафедри Валентина Парія та складається з 3 модулів – базовий, поглиблений та для тьюторів (наставників).

Так, 25 учасників сертифікатної програми офлайн поглиблюють знання щодо ролі доказової медицини у системі охорони здоров’я, опрацьовують моделі, види досліджень. Оскільки практика доказової медицини означає поєднання клінічного досвіду, найкращих існуючих доказів систематичних досліджень з уявленнями, проблемами, очікуваннями, слухачі курсу сконцентровані на вивченні відповідних практичних кейсів. Значну увагу вони приділяють розбору помилок у клінічних дослідженнях, питанням оцінки клінічної та економічної ефективності лікування та послуг.

Після успішного завершення тренінгу слухачі отримають офіційні сертифікати тренерів.

Нагадаємо, що у НМУ імені О.О. Богомольця 20 керівників і керівниць закладів охорони здоров’я з Дніпропетровської, Житомирської, Київської, Сумської областей та Києва розпочали навчання за сертифікатною програмою «Сучасні інструменти управління закладом охорони здоров’я», що триватиме до 10 травня.

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри менеджменту охорони здоров’я