У НМУ провели щорічну конференцію «Clinical Annual Scientific Experience – 2023»

01.03.2023

28 лютого в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбулася щорічна студентська наукова конференція щодо клінічного річного наукового досвіду – «Clinical Annual Scientific Experience – 2023» (CASE-2023). Головна мета проведення цієї онлайн-конференції –надання можливості студентам і молодим вченим, які роблять вагомий внесок у розвиток студентської науки, поділитися цікавими клінічними випадками, що зустрічаються на практиці лікарів, оволодіти практичними навичками з діагностики та лікування складних захворювань, розвинути клінічне мислення.

Традиційно, урочисте відкриття конференції розпочали з вітального слова адміністрації Університету. Учасників привітали ректор НМУ, професор Юрій Кучин, перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор Олександр Науменко, проректор з наукової роботи та інновацій, професор Сергій Земсков, в.о. завідувача відділу наукової роботи студентів, доцентка кафедри клінічної фармакології та клінічної фармації Вікторія Потаскалова, голова товариства молодих вчених і спеціалістів, доцентка кафедри організації та економіки фармації Ірина Костюк.

Серед учасників були студенти з різних міст України та світу – загалом на заході представлено 83 роботи. Конференція складалася з 6 секційних засідань, в рамках яких журі заслухали виступи учасників за різними напрямками медицини:

− Акушерство і гінекологія. Педіатрії та дитячих інфекційних хвороб.
− Внутрішня медицина.
− Фармакологія.
− Неврологія. Нейрохірургія. Офтальмологія.Оториноларингологія.
− Стоматологія.
− Хірургія.

Члени журі високо оцінили підготовку й якість робіт і обрали переможців кожної секції. Всі учасники конференції будуть нагороджені дипломами. Незабаром очікується другий відбір найкращих наукових робіт з конференції, що отримають призи за сумлінну працю.

 

Пресцентр НМУ