У НМУ провели ІІ науково-практичнуконференцію «Мультидисциплінарний підхід до ведення пацієнтів з метаболічними порушеннями»

06.03.2023

Друга науково-практична конференція «Мультидисциплінарний підхід до ведення пацієнтів з метаболічними порушеннями», яка відбулася днями в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця, стала черговим заходом безперервного професійного розвитку медичних і фармацевтичних працівників. Тематика науково-освітнього форуму охопила широкий спектр питань щодо діагностики, лікування та профілактики метаболічних захворювань у гастроентерологічній, ендокринологічній, кардіологічній та ревматологічній практиці. Окремі секційні засідання були присвячені принципам менеджменту коморбідних станів у метаболічного пацієнта і хвороби Гоше.

Захід організовано спільними зусиллями Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, Академії внутрішньої медицини та Польського медичного товариства в Україні імені А.С. Свінціцького.

Варто відзначити активну участь у заході співробітників нашого Університету, зокрема професорів Галини Соловйової, Леоніда Пінського, Андрія Кваченюка, Дмитра Іванова, Олени Хаустової, доцентів Ігоря Свінціцького, Дениса Миргородського, Марини Диби, асистента Анни Безпалої, а також провідних вітчизняних лікарів інауковців з різних закладів Києва, Дніпра, Запоріжжя, Полтави, Львова, Тернополя, Броварів. Спікери ґрунтовно проаналізували наявні медичні практики, здійснили узагальнення передового світового і власного досвіду за темами своїх виступів, а у рамках панельної дискусії відповіли на численні запитання слухачів.

Загалом упродовж двох днів конференції було виголошено 37 доповідей, які на сьогодні вже назбирали понад 13 тисяч переглядів на платформі YouTube. Успішне проведення заходу підкреслює важливість впровадження новітніх стратегій діагностики та лікування метаболічних порушень на засадах доказової медицини до щоденної клінічної практики і безперервного професійного розвитку лікарів різних спеціальностей з вказаного питання.

 

Кафедра внутрішніх хвороб стоматологічного факультету,

Академія внутрішньої медицини,

Польське медичне товариство в Україні імені А.С. Свінціцького