У НМУ ДОЛУЧИЛИСЯ ДО ВСЕСВІТНЬОЇ АКЦІЇ «16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА»

06.12.2022

На підтримку Всесвітньої акції «16 днів проти насильства» в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбулося засідання круглого столу на тему «Причини і наслідки насильства в освітньому середовищі». Захід організовано медико-психологічним факультетом і Бібліотекою нашого Університету. Це вже чотирнадцятий щорічний захід, що стає традиційним.

Модератор круглого столу, доцент Надія Городнова зауважила, що з 25 листопада по 10 грудня в Україні проходить акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується у 100 країнах світу. Актуальність заходу обумовлена також значним поширенням булінгу, що розповсюджується у всьому світі. Наша мета – привернути увагу учасників освітнього процесу до питань запобігання та протидії булінгу, створення безпечного освітнього середовища, що включає психологічну та фізичну безпеку всіх його учасників.

У рамках акції у читальному залі університетської бібліотеки, студенти та викладачі ознайомилися з тематичною виставкою книжкової літератури, переглянули й обговорили відеофільм «Stop_violence». Цікаві доповіді на важливу соціальну тему підготували декан факультету, професор Мирослава Філоненко та завідувач бібліотекою Людмила Папуша. Вони акцентували увагу слухачів на різних видах психологічного насильства й їх профілактики в умовах війни. Своєю чергою доцент кафедри мовної підготовки Світлана Лехницька розповіла про комунікативну вербальну агресію – вид насильства, характерний для молодіжного середовища. Доцент Надія Городнова висвітлила тему насильства, як проблему суспільства, з точки зору досвідченого психолога. Поділилися своїми міркуваннями й студенти: Єлізавета Доброхлоп, Анна Задоліна, Анна Шапран і Уляна Кушнір.

Також під час заходу деканат, кафедра загальної і медичної психології та  студентська рада медико-психологічного факультету провели флешмоб «Насильству – НІ!», під час якого провели анкетування студентів різних факультетів і надали інформаційні матеріали, буклети та листівки з телефонами організацій, котрі надають допомогу у складних психологічних ситуаціях.

 

За інформацією деканату медико-психологічного факультету