У Києві відбулася зустріч пам’яті добровольця, випускника НМУ Артема Соханя

15.03.2023

У День українського добровольця в рамках виставки «Україна – розп’яття» Національного музею історії України у Другій світовій війні відбулася зустріч пам’яті Артема Соханя, командира однієї з рот окремого батальйону Сил територіальної оборони Збройних Сил України, випускника Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, який загинув 5 жовтня 2022 року.

«Для мене цей захід дуже цінний, тому що немає нічого важливого, ніж пам’ять. Пам’ять про те, яким він був, яким його запам’ятають побратими, яким запам’ятають його наші діти. Ми – живі, повинні зробити все для того, щоб ми пам’ятали героїв», – сказала дружина Артема Соханя.

Рідні вирішили передати його особисті речі на довічне зберігання до Музею.

Капітан Артем Сохань здобув освіту на фармацевтичному факультеті Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. До зустрічі пам’яті Героя долучилися й студенти нашого Університету.

Артем Сохань, бувши досить успішною людиною в цивільному житті, іще далекого 2014 року вирушив обороняти східні рубежі нашої Батьківщини у складі колишнього 12-го батальйону Територіальної оборони (Київ 12). Поранення не зупинило Артема Соханя, після реабілітації він повернувся на війну. Прагнув постійного вдосконалення в лавах ТрО.

На початку широкомасштабного вторгнення російської федерації відважно, грамотно й успішно боронив столицю, виконував бойові завдання під час деокупації Київщини та Харківщини. Підлеглі вважали великою удачею служити під його командуванням, пишалися, що мають такого ротного.

Капітан Сохань загинув 5 жовтня 2022 року під час виконання бойового завдання на Харківщині, неподалік кордону з російською федерацією.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Військовій присязі Президент України Володимир Зеленський нагородив старшого лейтенанта Соханя Артема Юрійовича орденом «За мужність» III ступеня.

 

За інформацією АрміяInform