ЦІКАВА ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО ПЕРШИХ НАКАЗІВ “В.О. РЕКТОРА”

26.02.2018

“Також розповсюджується завідомо неправдива інформація щодо блокування Міністерством охорони здоров’я виплати стипендій та зарплат в НМУ. Згідно з принципами та практикою університетської автономії, університет самостійно проводить відповідні виплати з казначейських рахунків. Процедуру переказу коштів здійснює бухгалтерія університету. Керівництво університету — проректори — має усі необхідні повноваження для проведення виплат”.

http://moz.gov.ua/article/news/moz-ukraini-zaklikae-ne-dopustiti-zrivu-navchalnogo-procesu-v-nmu

А може це пан Захараш вже вирішив погратися в ректора самостійно, не повідомивши МОЗ?

Звичайно, такий папір не має жодної юридичної сили ані за формою (це звичайна заява фізичної особи, справжність підпису якої засвідчено приватним нотаріусом без перевірки змісту та повноважень), ані за змістом: “Я – виконуючий обов’язки”, “виключити з числа осіб”… Він не зареєстрований, не має навіть номеру та винесений з явним перевищенням повноважень, адже перший проректор діє та виконує свої обов’язки не тому, що його “внесли в число осіб, що мають право”, а на підставі Закону України “Про вищу освіту”, Статуту, Посадової інструкції та контракту.

Цікаво, яким чином позбавлення першого проректора права підпису сприятиме роботі комісії МОЗ та проведенню тестування?

Чекаємо реакції МОЗ та правоохоронних органів, адже, в разі її відсутності, пан Захараш може остаточно увійти в роль та вирішити призначити собі особистих “проректорів в.о. ректора” або взагалі ліквідувати НМУ своїм наказом.