Триває прийом документів до Медичного фахового коледжу НМУ

16.08.2023

На цьому тижні у Приймальній комісії розпочався прийом документів від вступників до Медичного фахового коледжу Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. Минуло 10 років відтоді, як на базі Стоматологічного медичного центру відбулося відкриття цього навчального підрозділу. Сотні випускників навчального закладу вже успішно працюють у стоматологічній галузі України.

Нещодавно у стоматологічному корпусі проходив творчий конкурс, в якому взяли участь понад 60 абітурієнтів. Тих, хто найкраще впорався із творчим завданням, було рекомендовано до вступу для опанування спеціальності зубного техніка. Протягом двох перших днів роботи секретаріату Приймальної комісії коледжу, заступниці директора закладу, викладачки Ольги Рощебак і методистки Тетяни Касян, подали документи понад 30 вступників. Відповідно до ліцензї на першому курсі може навчатися 60 майбутніх зубних техніків. Прийом документів триватиме до 22 серпня включно.

Серед тих, хто у перший день подав документи, був Сергій Шепотько із міста Суми. Він має чималий життєвий досвід, зокрема роботи у машинобудівній галузі. Нині Сергій бажає кардинально змінити напрямок професійної діяльності та переконаний, що обрана спеціальність буде затребуваною завжди. Високий бал творчого конкурсу підтверджує, що він обрав шлях свідомо.

Вчорашні школярки, киянка Тетяна Орищенко і Поліна Кравченко з Переяслава, мають іншу мету – після завершення навчання в коледжі продовжити навчання на стоматологічному факультеті нашого Університету. Дівчата продемонстрували прекрасний результат під час творчого конкурсу. Їхні роботи оцінено у 190 балів і 200 можливих. Протягом двох років навчання у коледжі вони планують отримати спеціальність і практичний досвід.

Своєю чергою деканка стоматологічного факультету, професорка Наталія Біденко зазначила, що на факультеті завжди раді вихованцям Медичного фахового коледжу. Як показала практика, вони – найбільш професійно вмотивована частина здобувачів освіти.

Пресцентр НМУ