Триває програма академічного обміну для аспірантів НМУ у Варшавському медичному університеті

23.11.2022

Починаючи з 1 жовтня 2022 року розпочата двомісячна програма академічного обміну для аспірантів Erasmus+ у рамках співпраці між Варшавським медичним університетом (Warszawski Uniwersytet Medyczny м. Варшава, Республіка Польща) та Національним медичним університетом імені О.О. Богомольця. В межах проєкту 5 аспірантів отримали змогу пройти Clinical Fellowship в університетських лікарнях Варшавського медичного університету.

Відтак, у програмі академічного обміну для аспірантів беруть участь Тетяна Іванець (загальна хірургія), Наталія Семенко (анестезіологія та інтенсивна терапія), Наталія Бабченко (оториноларингологія), Катерина Спічак (акушерство і гінекологія), Анна Романова (щелепно-лицева хірургія).

Дана програма стала можливою завдяки ініціативі ректора НМУ, професора Юрія Кучина та плідної роботи відділів міжнародних звʼязків і науки. Величезну вдячність також висловлюємо керівництву Варшавського медичного університету та ректору prof. Zbigniew Gaciong за теплий прийом і надану підтримку.

Головна мета стажування – створення академічних звʼязків і розширення меж наукової співпраці між університетами. Значною частиною роботи аспірантів в рамках програми є створення спільних проєктів і написання наукових публікацій у співпраці з керівниками на базах стажування.

Практична частина стажування передбачає набуття практичних і теоретичних навичок, які допоможуть у подальшій діяльності в Україні. Важливим аспектом є близьке знайомство із системою охорони здоровʼя Польщі та моделлю роботи університетських лікарень. Отриманий досвід буде впроваджено в роботу Університетської клініки НМУ, яка є провідним напрямком розвитку нашого Університету.

Надалі заплановано розширення програми співпраці та участь значної кількості наукових співробітників НМУ в проєкті.

 

Відділ міжнародних звязків,

відділ науково-дослідного сектору науково-дослідної частини