Третьокурсники продемонстрували високий рівень практичних навичок на олімпіаді з патоморфології

26.05.2023

24 травня на кафедрі патологічної анатомії Національного медичного університету імені О.О. Богомольця проведено студентську олімпіаду з професійно орієнтованої дисципліни «Патоморфологія». Студенти 3-го курсу, які взяли участь, продемонстрували високий рівень теоретичних знань та практичних навичок.

Змагання відбулися у 3 етапи. Журі оцінювало теоретичні знання учасників з усіх розділів навчальної дисципліни шляхом розв’язання завдань із вибором альтернативної відповіді, ситуаційних задач і кейсів на вміння проводити клініко-морфологічний аналіз на основі причинно-наслідкових співвідношень та володіння практичними навичками патоморфологічної діагностики макроскопічних і мікроскопічних проявів патологічних процесів і хвороб. Під час виконання завдань студенти застосовувати власні знання в практичних ситуаціях, що включали аналіз складних клінічних випадків.

До складу журі олімпіади увійшли науково-педагогічні працівники кафедри патологічної анатомії на чолі із завідувачем кафедри, професором Сергієм Гичкою. Відповідно до рішення журі призові місця розподілилися таким чином:

І місце – Олександра Баширова, медичний факультет №1;

II місце – Богдан Пасічник, медичний факультет №2;

III місце – Крістіна Дмитрієва, медичний факультет №2.

За результатами оцінювання теоретичних знань учасників олімпіади з усіх розділів навчальної дисципліни переможцем стала Катерина Бовсуновська, медичний факультет № 4.

Цьогорічна олімпіада на кафедрі патологічної анатомії НМУ стала першою після 2-річної вимушеної перерви, викликаної епідемією COVID-19 та військовою агресією. Захід, у якому взяли участь 22 студенти, проводився з метою підвищення якості підготовки кваліфікованих фахівців, пошуку обдарованої студентської молоді, задля мотивації здобувачів освіти до глибокого вивчення дисциплін і вдосконалення власних знань та навичок.

Всупереч викликам наш Університет продовжує працювати та зосереджений на забезпеченні високоякісної доступної освіти.

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри патологічної анатомії