Система менеджменту НМУ відповідає міжнародним стандартам ISO (сертифікат)

16.07.2024

За результатами зовнішньої аудиторської перевірки, здійсненої цього року Органом сертифікації DQS GmbH, підтверджено, що система менеджменту Національного медичного університету імені О.О. Богомольця гарантовано відповідає міжнародним стандартам ISO. Нашому Університету надано відповідний сертифікат та зареєстровано його у базі DQS.

Так, завдяки ресертифікаційному аудиту підтверджено, що у НМУ успішно впроваджено і ефективно використовується система управління якістю у сферах лікувально-консультативних і стоматологічних послуг, а також наукової діяльності відповідно до вимог міжнародного стандарту ISO 9001:2015. Даний стандарт підтверджує здатність підприємства виробляти товари або послуги на стабільному рівні якості та постійно його підвищувати.

Варто зазначити, що в Україні попит на сертифікати, які підтверджують відповідність діючої системи менеджменту вимогам міжнародного стандарту ISO 9001 стрімко зростає. Зокрема, заклади вищої освіти зацікавлені у підтвердженні ефективності системи менеджменту. Така сертифікація свідчить про відповідність освітніх послуг вимогам європейських стандартів, що зміцнює позиції закладу вищої освіти у престижних міжнародних рейтингах і сприяє залученню більшої кількості студентів до навчання.

До відома, компанія DQS Holding GmbH, представники якої здійснювали аудит у НМУ, є провідним органом сертифікації систем менеджменту у 130 країнах світу, де їй належить понад 80 представництв. Компанія має досвід роботи з 1985 року і гарну репутацію, аудит систем управління та процесів якої на відповідність вимогам міжнародних стандартів і специфікацій у виконанні фахівців DQS GmbH виступають гарантією якості.

За інформацією навчально-наукового центру адміністрування навчального процесу та моніторингу внутрішніх систем забезпечення якості освіти