Студенти Університету завершили складання іспиту із фундаментальної дисципліни «Медична біохімія»

17.06.2024

Із 27 травня до 13 червня на кафедрі медичної біохімії та молекулярної біології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця тривали іспити з медичної біохімії для студентів, що навчаються за спеціальностями 221 «Стоматологія», 222 «Медицина», 224 «Технології медичної діагностики та лікування», 225 «Медична психологія», 228 «Педіатрія». Успішне складання іспиту з цієї фундаментальної дисципліни є важливим етапом на шляху до становлення висококваліфікованого та компетентного лікаря, здатного забезпечити високий рівень медичної допомоги пацієнтам.

Іспит складався з трьох етапів: тестування на платформі LIKAR_NMU, перевірка практичних навичок, усних відповідей на теоретичні питання та вирішення ситуаційних задач. Етап тестування налічував 80 тестових завдань формату А. Етап перевірки практичних навичок передбачав виявлення певних біохімічних компонентів у модельних зразках крові та сечі із поясненням їх біомедичного значення для діагностики стану здоров’я організму людини.

Медична біохімія є фундаментальною дисципліною, ґрунтовні знання з якої дозволяють майбутнім лікарям краще розуміти патофізіологічні механізми захворювань, що, своєю чергою, сприяє ефективнішому діагностуванню та лікуванню пацієнтів. Завідувачка кафедри, доцентка Леся Яніцька зазначила, що знання та навички з медичної біохімії є основою для подальшого опанування інших клінічних дисциплін, таких як фармакологія, патофізіологія, внутрішня медицина.

Що важливо, структуру іспиту було чітко регламентовано. Це забезпечило послідовне проходження кожного етапу і злагоджену роботу всіх учасників екзаменаційного процесу. До складання іспиту долучилися науково-педагогічні працівники кафедри медичної біохімії та молекулярної біології, що дозволило якісно оцінити набуті знання та практичні навички здобувачів вищої медичної освіти.

Пресцентр за інформацією кафедри медичної біохімії та молекулярної біології