Студенти Університету взяли участь в олімпіаді з ендокринології

08.04.2024

На кафедрі ендокринології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбувся перший етап Всеукраїнської студентської олімпіади з профільної дисципліни. Змагалися здобувачі вищої медичної освіти старших курсів медичних факультетів і факультету підготовки іноземних громадян. Для майбутніх медиків такі освітні змагання – важливий крок в оволодінні фахом.

У межах олімпіади студенти виконали чотири завдання, що охоплюють  усі розділи ендокринології. Переважна більшість учасників олімпіади є членами студентського наукового гуртка, де вони поглиблено вивчають ендокринологію та планують надалі розвиватися у цій галузі медицини. Олімпіада – черговий крок в оволодінні дисципліною, можливість продемонструвати свій рівень знань під час відповідей на тестові запитання, вирішення ситуаційних і клінічних завдань.

Члени журі у складі завідувачки кафедри ендокринології, професорки Юлії Комісаренко і професора Назарія Кобиляка, доцентки Галини Михальчишин та асистентки Вікторії Єрохович відзначили високий рівень підготовки учасників освітньої події.

Так, І місце здобула студентка 6-го курсу медичного факультету №2 Єва Ільків, ІІ місце посів студент 6-го курсу факультету підготовки іноземних громадян Рай Панкадж Кумар і ІІІ місце розділили шестикурсник медичного факультету №3 Юрій-Даніель Галушко та пʼятикурсник медичного факультету №1 Богдан Бобров. Переможці олімпіади отримали дипломи та книгу про історію розвитку ендокринології в Україні. Вітаємо призерів!

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри ендокринології