Студенти Університету долучилися до ліквідації наслідків обстрілу Києва

10.07.2024

Після жахливого ракетного обстрілу Києва 8 липня студенти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця у перші ж години активно долучилися до допомоги постраждалим та ліквідації наслідків ворожої атаки. Наші студенти та колеги допомагали у Національній дитячій спеціалізованій лікарні «Охматдит», постраждалим на вулицях, біля будинків, на своїх робочих місцях. А профкомівці оголосили збір коштів на підтримку закладу охорони здоров’я, закупівлю питної води, медикаментів, засобів гігієни, їжі, надавали постраждалим медичну та психологічну допомогу.

До ліквідації наслідків ракетного обстрілу долучилися активісти Профкому студентів, Студентської ради, Студентського наукового товариства імені О.А. Киселя, а також іноземні студенти. Для координації спільних дій вони створили інформаційну платформу, до якої долучилися студенти, співробітники нашого Університету та небайдужі громадяни. Допомогу надавали у штабах допомоги, що були організовані відразу у трьох районах столиці, та в Охматдиті особливо. Активісти закупили воду, фрукти, дитяче харчування, засоби гігієни, медикаменти. Допомагали розбирати завали, надавали психологічну, медичну допомогу постраждалим.

 

 

Наші студенти з різних факультетів масово долучилися до прибирання відділень Охматдиту. Зокрема, студентки факультету підготовки лікарів для ЗСУ Катерина Рагуліна і Наталія Дудка.

 

 

Нагадаємо, дитяча лікарня є однією з основних клінічних баз нашого Університету. Зокрема, тут розміщені кафедра дитячої хірургії та кафедра анестезіології та інтенсивної терапії. Як зазначив завідувач кафедри дитячої хірургії НМУ імені О.О. Богомольця Анатолій Левицький, який на момент повітряної атаки Охматдиту перебував у лікарні, мало не відразу волонтери почали допомагати у прибиранні відділення. На щастя, наші колеги, студенти та інтерни не зазнали важких ушкоджень. Фото приміщень відділення виглядають так.

 

Вражають історії наших студентів! Студентка 3 курсу факультету підготовки лікарів для Збройних Сил України НМУ Тетяна Терещенко на момент прильоту була в аптеці біля метро «Лукʼянівська», у якій працює під час канікул. Після ударної хвилі, вилізши з-під завалів аптеки та побачивши багато поранених, до приїзду швидких і під час повітряної тривоги, вона одразу почала допомагати рятувати життя, надаючи першу медичну допомогу. Завдяки їй пораненим було надано необхідну допомогу, для підтримки життя до приїзду швидких.

Також Студентська рада Навчально-наукового інституту психічного здоров’я НМУ імені О.О. Богомольця оголосила масштабний збір для діток «Охматдиту», які тепер перебувають у Київській міській дитячій клінічній лікарні №1. Наразі закриваються потреби педіатричного відділення, надалі допомагатимуть реанімаційному та хірургічному відділенням лікарні. Зараз актуальною є критична потреба в оплаті заброньованих сечових катетерів і сечоприймачів та закупівлі препарату «Альфадіол», який щоденно необхідний пацієнтам, які перебувають на діалізі. Його важко знайти в Україні, але є можливість замовити з-за кордону.

Сьогодні активні студенти НМУ імені О.О. Богомольця допомагають прибирати реанімаційне відділення Охматдиту.

Пресцентр НМУ