Студенти-учасники Олімпіади демонстрували техніку накладання швів

03.04.2024

Днями студенти 2-3 курсів Національного медичного університету імені О.О. Богомольця взяли участь у Всеукраїнській студентській олімпіаді з хірургії. Переможцям змагання, що відбулося на базі кафедри загальної хірургії №2, вручили дипломи та навчально-методичні посібники.

Участь в Олімпіаді стала для студентів чудовою нагодою для знайомства з однодумцями, можливістю для розвитку критичного мислення, інтелектуального потенціалу, навичок роботи за різних ситуаційних умов.

Майбутні лікарі розв’язували тестові завдання, відповідали на теоретичні питання. У межах практичної частини Олімпіади вони демонстрували техніку накладання швів на рану, без ознак активної кровотечі, та знімали їх.

Оцінювали виконання завдань учасниками члени компетентного журі: професори Олександр Іоффе, Юрій Діброва, доценти Олександр Стеценко, Юрій Цюра, Владислав Перепадя.

За результатами Олімпіади визначили 3 переможців. Із завданнями з хірургії найкраще впоралися та розділили між собою І місце студент медичного факультету №1 Микита Лук’яненко й студентка медичного факультету №2 Юлія Лазарчук. ІІ місце виборов студент медичного факультету №2 Григорій Муйдінов. Переможцям, окрім дипломів, вручили навчально-методичні посібники «Особливості догляду за хворими хірургічного профілю».

Подібні заходи, наголошує завідувач кафедри загальної хірургії №2 Олександр Іоффе, це можливість для кожного учасника випробувати себе, продемонструвати власні знання і вміння. Водночас – це крок до особистісного зростання на шляху опанування фахових компетентностей.

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри загальної хірургії №2