СТУДЕНТИ-СТОМАТОЛОГИ НМУ ВІДПРАЦЬОВУЮТЬ ФАХОВІ ПРАКТИЧНІ НАВИЧКИ

07.07.2022

З 4 липня на базі Стоматологічного медичного центру розпочалося відпрацювання практичних навичок, що входять до складу об’єктивного стандартизованого практичного (клінічного) іспиту, відповідно до Наказу НМУ імені О.О.Богомольця №358 «Про  проведення  відпрацювання клінічних компетенцій, винесених на ОСП(К)І «Стоматологія».

Тривале дистанційне навчання протягом карантинних заходів, спричинених пандемією COVID-19, а згодом – запровадженням воєнного стану в Україні суттєво ускладнило опанування студентами-стоматологами практичних навичок та роботу з реальним пацієнтом. Водночас стоматологія – це спеціальність, що вимагає досконалого володіння медичними та спеціальними маніпуляціями, набуття багатьох необхідних клінічних компетенцій. Саме тому Адміністрація університету надала можливість відпрацювання клінічних компетенцій, винесених на ОСП(К)І «Стоматологія», в літній час. Цю ініціативу активно підтримали і студенти, і викладачі факультету.

Графік відпрацювань передбачає можливість роботи студентів на усіх профільних кафедрах факультету. Студенти відпрацьовують навички на симуляційних фантомах, але особливе зацікавлення викликає робота з реальними пацієнтами, яку суттєво обмежив дистанційний формат навчання. Щодня на кафедрах чергують викладачі, готові ділитися своїм практичним досвідом,обговорювати зі студентами питання дисципліни, контролювати правильність виконання ними стоматологічних маніпуляцій.

За два дні вже майже тридцять студентів стоматологічного факультету скористались можливістю долучитись до практичної роботи та підготовки до ОСП(К)І.

 

Деканат стоматологічного факультету