Студенти стоматологічного факультету практикувались у наданні невідкладної допомоги

16.03.2023

Студентська профспілка стоматологічного факультету за підтримки деканату організувала тренінг з надання невідкладної допомоги і тактичної медицини. 40 майбутніх стоматологів прийшли на зустріч з випускником факультету, уже відомим в НМУ тренером з тактичної медицини Миколою Шраменком, який разом із третьокурсником медичного факультету №4 Максимом Гавриленком провів черговий захід, спрямований на отримання студентами теоретичних знань і практичних навичок з проведення серцево-легеневої реанімації із використанням мішка Амбу та дефібрилятора, а також накладання турнікета для зупинки кровотечі.

У заході взяла участь деканка факультету, професорка Наталія Біденко. Вона підтримала студентів у бажанні оволодіти навичками надання невідкладної допомоги, що особливо важливо під час воєнного стану. Звертаючись до учасників заходу, Наталія Василівна наголосила, що деканат й надалі сприятиме у проведенні подібних студентських ініціатив.

Тренінг складався з теоретичної і практичних частин. Лікар-інтерн Інституту післядипломної освіти Микола Шраменко особливу увагу приділив методам зупинки кровотечі та дотриманню умов особистої безпеки, розповів, як визначити ознаки зупинки серця, порушення дихання. Насичено та цікаво проходила практична частина заходу: потрібно було подбати про організацію надання допомоги потерпілому, правильно і чітко виконувати рятувальні маніпуляції. Голова профспілки студентів факультету Мирослава Котова запевнила, що подібні заходи плануватимуть і в майбутньому, адже є багато бажаючих додатково оволодіти практичними навичками.

 

Деканат стоматологічного факультету