СТУДЕНТИ СТАРШИХ КУРСІВ ВИВЧАЮТЬ ДИТЯЧУ ХІРУРГІЮ

01.09.2021

Із клінічного обстеження маленького пацієнта розпочалися практичні заняття у студентів п’ятого курсу медичного факультету №4 на кафедрі дитячої хірургії, яку очолює професор А.Ф. Левицький. Так у форматі офлайн розпочався новий навчальний рік у студентів нашого Університету.

«До його початку ми ретельно готувалися, щоб максимально використати аудиторну форму навчання, – розповідає Анатолій Федосійович. – Напередодні на кафедрі побувала декан медичного факультету №3, професор О.В. Виговська і ми на виробничій нараді спільно обговорили питання, пов’язані із початком навчального процесу».

На кафедрі навчаються студенти медичних факультетів 4-го, 5-го і 6-го курсів. Уже першого вересня тут одночасно були на заняттях сім академічних груп у повному складі. Так, студенти 4-го курсу педіатричного факультету, на занятті, яке проводив асистент кафедри, кандидат медичних наук Д.В. Головатюк, розглядали клінічні випадки невідкладних станів у дитячій хірургії.

На кафедрі проводиться різноманітний спектр хірургічних втручань, надається кваліфікована медична допомога пацієнтам від їхнього народження до 18-річного віку. Уже перший день навчального року продемонстрував бажання студентів сумлінно навчатися, ефективно працювати під час практичних занять.

Невдовзі клінічна база кафедри отримає приміщення у новому медичному корпусі Національної дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАТДИТ». На студентів чекають сучасні просторі аудиторії, оснащені новітнім обладнанням.

 

Газета «Медичні кадри»