СТУДЕНТИ-ПЕРШОКУРСНИКИ МЕДИЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ № 3 ОПАНОВУЮТЬ ПРОФЕСІЮ ПЕДІАТРА

24.02.2020

Щосуботи майбутні педіатри відвідують найкращі лікарні Києва, де мають змогу самостійно провести інтерв’ю з пацієнтами та переконатися в тому, що саме знання, здобуті на фундаментальних кафедрах, допомагають у клініці.

Минулої суботи на базі дитячої клінічної лікарні №6 студенти отримали  основні навички та знання щодо роботи у відділенні амбулаторного діалізу, з якого й розпочалася екскурсія клінікою. Насамперед, студентів ознайомили з основними поняттями про діаліз, показаннями до його проведення, принципом роботи діалізатора, ускладнення, які можуть виникати під час проведення цієї процедури.

У соматичному відділенні першокурсники дізналися про нозології, що зустрічаються у педіатрії, оволоділи методикою обробки інструментів, та способами введення антибактеріальних препаратів. Не менш важливим виявилося знайомство з  роботою постової медсестри. Співробітники міського дитячого ендокринологічного відділення ознайомили студентів з принципами роботи стаціонару. Відбулася лекція про особливості  цукрового діабету 1-го типу. Першокурсники мали змогу ознайомитися з видами інсулінів, їх фармакодинамікою, дізнатися як добирати дози препарату, змогли самостійно виміряти рівень глюкози крові за допомогою глюкометру, провести біохімічні аналізи сечі та крові та з’ясували, які результати аналізів є нормальними, а які свідчать про наявність запальних процесів та патологічних станів у пацієнта.

Ще одним напрямком нашої роботи є постійне спілкування з молодшими школярами київських шкіл. Вже другу лекцію поспіль для учнів молодших класів проводить студентка 1-го курсу медичного факультету №3 Олександра Дука. Цього разу малеча дізналася про мікроби, що вони собою являють, а головне, як саме можна від них вберегтися. Діти також почули про деякі інфекційні хвороби, причини їх виникнення та про найважливіші правила захисту свого організму. Особливу увагу приділили питанню щеплення і тому, як важливо одразу звертати увагу на перші ознаки респіраторного захворювання. За словами О.Дуки, «навчаючи дітей, ми зростаємо професійно, адже набуваємо безцінного комунікативного досвіду, вчимося спілкуватися з дітлахами». У свою чергу малеча висловила щиру подяку за пізнавальне і дуже цікаве заняття.

 

Прес-центр за матеріалами деканату медичного факультету №3