Студенти НМУ зустрілися з «азовцем» Давидом Касаткіним на позивний «Хімік»

04.11.2022

3 листопада 2022 року студенти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця зустрілися із захисником Маріуполя з полку «Азов» на позивний «Хімік». Давид Касаткін розповів про свій життєвий шлях до війни, російську інтервенцію, перші дні повномасштабного наступу й оборону рідного Маріуполя. Зустріч відбулася у дружній атмосфері – в конференційній залі фізико-хімічного корпусу зібралися майже 900 осіб.

Зустріч із відомим «азовцем» Давидом Касаткіним відбулася за ініціативи Профкому студентів НМУ. Послухати бойового командира прийшли не тільки студенти, а й представники адміністрації Університету, викладачі, співробітники – загалом було орієнтовно 900 осіб. Ще до початку заходу в конференцзалі важко було знайти вільне місце навіть на балконі. Це, справді, чітка громадянська позиція нашої молоді.

Спілкування розпочалося з розповіді Давида про власне життя та спортивні досягнення, що й сформували його характер і світобачення. Як уродженець Маріуполя, майбутній військовий зсередини бачив ситуацію, що відбувалася у місті в 2014 році. Саме це й вплинуло на його рішення вступити саме до лав полку «Азов». І не розчарувався – фізична підготовка за стандартами НАТО та вивчення військових доктрин, у поєднанні з наполегливістю спортсмена та особистим максималізмом, швидко зробили свою справу і перетворили Касаткіна на «Хіміка». До речі, історію свого позивного він також розповів. Про перші дні повномасштабної інтервенції, «людський фактор» і передислокацію на Азовсталь – слухати було неймовірно цікаво, але й сумно водночас.

Атмосфера зустрічі була дружньою та пройшла у форматі питань-відповідей, що дозволило військовому поділитися власними спогадами та емоційними переживаннями. Після загальної розповіді слухачі мали змогу поставити свої питання до «Хіміка» – бажаючих було чимало. Наприкінці провели фотосесію і кожен міг зробити фото та поспілкуватися з Давидом Касаткіним особисто.

Окрім того, захід мав і благодійну місію – на зустрічі організаторам вдалося зібрати кошти, котра будуть переведені на потреби легендарного полку.

Учасники заходу: проректор Олег Власенко, декани медичних факультетів №1 Володимир Мельник, №2 Руслан Цимаблюк і №4 Василь Алексійчук, факультету підготовки лікарів для ЗСУ Наталія Козак, стоматологічного факультету Наталія Біденко, фармацевтичного факультету Тетяна Рева, факультету підготовки іноземних громадян Оксана Парфьонова, голова Профкому співробітників Лілія Яременко, начальник відділу організаційно-педагогічної роботи та довузівської підготовки Олена Горова, учений секретар Роман Паливода.

 

Пресцентр НМУ