Студенти НМУ здобули перемогу на Всеукраїнському конкурсі бізнес-проєктів

30.04.2024

Днями у Державному торговельно-економічному університеті відбувся фінал VІ Всеукраїнського студентського конкурсу бізнес-проєктів «БІЗНЕС-ТРАМПЛІН». У фіналі взяли участь 20 команд, які презентували свої комерційні та соціальні проєкти. Роботу магістрантів кафедри менеджменту охорони здоров’я Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Анастасії Шкварок та Єгора Лісовенка визнано найкращим комерційним проєктом.

Під керівництвом професорки кафедри менеджменту НМУ Ганни Матукової магістранти заочної форми навчання Анастасія Шкварок та Єгор Лісовенко розробили власний проєкт акушерського стаціонару бункерного типу «Baby-Boom». Ідея проєкту народилася після того, як у листопаді 2023 року оприлюднили факт ушкодження 193 закладів охорони здоров’я під час атак країни-агресора.

«Йдеться про харківський пологовий будинок, пологовий будинок у Житомирі внаслідок бомбового удару, в ніч проти 14 серпня 2023 року в Одесі водночас були ушкоджені 4 медичних заклади, один з яких – пологовий будинок. 3 місяці тому, з чотирма загиблими та п’ятнадцятьма пораненими, пологовий будинок у Дніпрі. На жаль, цей список можна продовжувати і йдеться не тільки про пацієнтів: це також і медики, персонал лікарні, обладнання закладів тощо», – зазначили автори під час захисту проєкту.

Перший акушерський стаціонар бункерного типу «Baby-Boom», який презентували у своєму проєкті магістранти НМУ — це захищений медичний комплекс для безпечних пологів, обладнаний для виживання у кризових умовах та націлений на демографічне відновлення України. Анастасія Шкварок та Єгор Лісовенко не лише відповіли на всі запитання журі, а й вдало обґрунтували своє власне бачення щодо реалізації цього проєкту. який було визнано найкращим під час конкурсу.

За інформацією кафедри менеджменту охорони здоров’я