Студенти НМУ відвідали зворушливу лекцію лікаря з Маріуполя

02.11.2023

Медичний директор Маріупольської міської лікарні №4 Андрій Серветник прочитав мотивуючу та емоційну лекцію «Медична допомога під час блокади міста» для студентів Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. Спільно зі своїм сином Владиславом Серветником, медбратом цієї ж лікарні, вони розповіли про те, як в екстремальних умовах блокадного міста надавали першу невідкладну допомогу пораненим, врятувавши життя сотням українцям.

Запрошувати на заходи інформальної освіти потужних спікерів і легендарних особистостей – вже стало доброю традицією для нашого Університету. Цього разу ініціаторами зустрічі з маріупольськими медиками стала студентська рада медичного факультету №2.

Студенти, затамувавши подих, слухали зворушливі історії про те, як вдалося допомагати пораненим у березні минулого року, коли російські агресори намагалися захопити місто. Андрій Серветник з сином розповідали, як доводилося використовувати нестандартні методи медицини, працювати без води і світла. Розмова супроводжувалася показом унікальних відео- та фотокадрів. Вражаючі світлини стали документальним доказом руйнувань, які здійснив ворог у колись мирному Маріуполі. Учасники побачили фото Маріупольської міської лікарні №4 імені І.К. Мацука до війни і те, що від неї залишилося після численних бомбардувань та обстрілів і окупації.

Сьогодні внесок українських воїнів і медиків у захист усіх нас – безцінний. Умови, в яких вони мужньо виконують бойові та професійні обов’язки, часто важко усвідомити розумом. Та завдяки їхній мужності ми маємо можливість працювати, навчатися та просто жити своїм щоденним життям. Це потрібно знати та усвідомлювати. Про це важливо говорити.

Пресцентр НМУ