Студенти НМУ складали ОСКІ-1 за спеціальністю 228 «Педіатрія»

30.04.2024

Днями майбутні педіатри, третьокурсники медичного факультету №3 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця успішно завершили складання об’єктивного структурованого клінічного іспиту (ОСКІ-1) за спеціальністю 228 «Педіатрія». На станціях іспиту, облаштованих у Навчально-науковому центрі медичних симуляцій НМУ, здобувачі вищої медичної освіти продемонстрували високий рівень знань і практичних навичок.

Іспит вимагав від студентів вміння застосовувати отримані під час навчання знання на практиці. Вони демонстрували набуті навички у різних сферах медицини: педіатрії, загальній хірургії, пропедевтиці внутрішніх хвороб, анестезіології та інтенсивній терапії. Підтримати майбутніх педіатрів завітали деканка медичного факультету №3, професорка Оксана Виговська, заступниця деканки по роботі зі студентами Людмила Турбал, куратор ЄКТС Микита Нечаєв.

Що важливо, студенти виконували завдання за однакових умов і складності, максимально наближених до клінічних, протягом однакового проміжку часу. Вони вимірювали параметри фізичного розвитку дитини, акцентували увагу на вигодовуванні дитини першого року життя, проводили фізикальне обстеження.

Окрім того, у межах іспиту майбутні лікарі демонстрували навички первинної обробки ран, надання допомоги при травмі, виконували малі маніпуляції, розпитування терапевтичного хворого, визначали групи крові. Також вимірювали артеріальний тиск та інтерпретували дані ЕКГ. На станції з анестезіології та інтенсивної терапії здобувачі освіти проводили серцево-легеневу реанімацію, як у дорослих, так і дітей старшого віку.

Третьокурсники медичного факультету №3 відзначають, що об’єктивний структурований клінічний іспит став для них цінним досвідом, адже завдяки різним клінічним завданням вони змогли перевірити власний рівень сформованості фахових компетентностей, які засвоїли за кілька років навчання.

Пресцентр НМУ за інформацією медичного факультету №3