Студенти НМУ подякували європейським медикам, написавши листи їхньою рідною мовою

27.09.2022

Кафедра мовної підготовки Національного медичного університету імені О.О. Богомольця долучилася до відзначення Європейського дня мов. З нагоди свята колектив кафедри ініціював акцію – студенти написали листи вдячності медикам Британії, Польщі, Німеччини та Іспанії за їхню допомогу народу України у війні з росією. Студенти НМУ звернулися до європейців їхньою рідною мовою і подякували медикам цих країн за лікування та реабілітацію наших воїнів.

Завідувач кафедри мовної підготовки, професор Ніна Литвиненко у спілкуванні із майбутніми медиками відзначила важливість вивчення європейських мов, що засвідчує рівень загальної культури,  сприяє поширенню демократичного досвіду та взаєморозумінню між громадянами різних країн.

Студенти другого курсу медичних та стоматологічного факультетів працювали над листами з великим бажанням та захопленням. Листи, написані англійською, польською, німецькою та іспанською мовами буде надіслано представникам іноземних партнерських організацій.

Європейський день мов відзначається 26 вересня уже понад 20 років поспіль. Він демонструє багатомовне різномаїття, що гармонійно співіснує у Європі та за її межами. Через війну росії проти України такі важливі месседжі світовій медичній спільноті – це подяка за підтримку.

 

Кафедра мовної підготовки