СТУДЕНТИ МЕДИЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ №3 ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У ЗАХОДІ “ТВОЄ СЕРЦЕ ВАЖЛИВЕ”

01.10.2021

29 вересня 2021 року студенти медичного факультету №3 взяли участь у заході “Твоє серце важливе”, присвяченому Всесвітньому дню серця. Відзначення цього дня покликане збільшити обізнаність населення щодо профілактики хвороб серця, а також того, як харчування, фізична активність, куріння та алкоголь впливають на ризик захворювань серця і неінфекційних захворювань. Проведення заходу, який  проходив на території Літнього театру «Мушля» у Маріїнському парку Києва, ініціював Україно-швейцарський проєкт “Діємо для здоров’я”.

Неінфекційні захворювання в Україні є причиною понад 80% втрачених років життя через інвалідність та передчасну смертність. Близько 90% всіх смертей з високим рівнем передчасної смертності припадає на серцево-судинні захворювання.  Саме тому, метою заходу є нагальна необхідність привернення уваги населення країни до серцевих хвороб та надання якісної інформації щодо того, як здійснювати профілактику вказаних захворювань.

Студенти медичного факультету № 3 долучилися до:

– проведення тестування з визначення рівня глюкози в крові;

– тренінгу з першої допомоги, що включає в себе навички СЛР;

– вимірювання тиску, визначення ІМТ;

Вони відвідали фотозону, лекторії щодо впливу харчування, фізичної активності, куріння та споживання алкоголю на розвиток хвороб серця.

 

Деканат медичного факультету №3