Студенти медичного факультету №2 успішно складають ОСКІ-1

02.11.2023

У Навчально-науковому центрі медичних симуляцій Національного медичного університету імені О.О. Богомольця естафету складання ОСКІ-1 за спеціальністю 222 «Медицина» від студентів медичного факультету №1 прийняли їхні колеги з медичного факультету №2. Упродовж тижня, з першого по восьме листопада, студенти демонструють знання та практичні компетентності з базових клінічних дисциплін та невідкладних станів.

Уже в перші дні здобувачі вищої освіти демонструють високий рівень знань з терапевтичних, хірургічних, педіатричних дисциплін, впевнено виконують медичні маніпуляції, спілкуються з умовними пацієнтами. Майбутні медики ретельно проводять фізикальне обстеження хворих та збирають анамнез, інтерпретують результати ЕКГ. На фантомах і муляжах впевнено виконують різні медичні маніпуляції: зупиняють кровотечу, надають допомогу при травмах, проводять ін’єкції та серцево-легеневу реанімацію.

Декан факультету, доцент Руслан Цимбалюк відзначив роботу викладачів профільних кафедр і співробітників Навчально-наукового центру медичних симуляцій у підготовці студентів до складання важливих іспитів. Завдячуючи злагодженій роботі, сьогодні майбутні медики успішно демонструють високий рівень фахової підготовки.

Нагадаємо, що симуляційне навчання – це сучасна технологія набуття практичних навичок, умінь і знань, заснована на реалістичному моделюванні та імітації клінічної ситуації з використанням різноманітного сучасного навчального обладнання. Такому виду навчання у НМУ приділяють особливу увагу. Адже поряд із засвоєнням теоретичних знань, практичних занять біля ліжка хворого, надважливе місце посідає набуття практичних компетентностей у симуляційному центрі.

Пресцентр НМУ