Студенти-гуртківці вивчали види захворювань суглобів

21.12.2023

На базі кафедри пропедевтики внутрішньої медицини №2 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця нещодавно відбулося чергове засідання студентського наукового гуртка. У заході, який присвятили різним видам захворювань суглобів, взяли участь фахівці кафедри та 35 студентів-гуртківців.

Лекцією «Суглобовий синдром в клініці внутрішніх хвороб» розпочала засідання доцентка кафедри Олена Кармазіна. Вона розповіла про особливості клінічного обстеження та специфічну діагностику ревматологічного хворого. Акцентувала увагу присутніх на сучасній класифікації ревматологічних хвороб.

Своєю чергою з інформативними доповідями виступили студенти-гуртківці. Анастасія Кучеренко предметом доповіді обрала тему «Ураження суглобів при ревматоїдному артриті», а Юлія Ярема – «Туберкульоз суглобів та кісток». Більшість студентів представили спільні доповіді. Зокрема, Дмитро Омельницький, Юлія Пятакова, Поліна Кулик інформували про «Ураження суглобів при остеоартриті». Анастасія Вітюк, Анна Нестеренко, Анастасія Шевчук розповіли про «Ураження суглобів при подагрі». Марія Ковальська і Олександра Качанова доповіли про «Лайм-артрит», а Арсен Мумджян та Ірина Коваль про «Гемохроматоз». Не менш актуальними були теми спільної доповіді Олександра Литвиненка, Наталії Поляк, Яни Орел – «Гостра ревматична лихоманка», Ірини Кравченко, Вероніки Мазур, Андрія Шкабка – «Дисплазії сполучної тканини, синдром Марфана». Зацікавила учасників засідання і доповідь «Методи візуалізації» від гуртківців Віктора Лунгова, Романа Лисенка і Дарини Головатої.

Під час доповідей відбувалося жваве обговорення цікавих моментів, наголошувалося на важливості обізнаності у клініці внутрішніх хвороб, у патологіях ревматологічного профілю та на здобутті необхідних для належної професійної діяльності компетентностей.

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри пропедевтики внутрішньої медицини №2