СТУДЕНТСЬКИЙ НАУКОВИЙ ГУРТОК З АНЕСТЕЗІОЛОГІЇ ПРОВІВ ЗАСІДАННЯ

27.09.2022

На клінічній базі кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, КНП «Київська міська клінічна лікарня №17», пройшло засідання студентського наукового гуртка. Керівник гуртка, асистент кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Сергій Середа провів заняття на тему «Основні поняття інтенсивної терапії пацієнтів з політравмою. Обхід пацієнтів у відділенні».  У ньому взяли участь 19 студентів-гуртківців  5-6 курсів.

Під час  занять члени СНТ провели клінічний розбір пацієнтів, вивчили історії їхньої хвороби, ознайомилися та обговорили листи призначень, респіраторну підтримку, що знаходяться у відділення анестезіології та інтенсивної терапії. Саме у цьому відділенні вони побачили пацієнтів, обговорили та оцінили їхній стан, ознайомилися з роботою апарату вимірювання газового складу крові та обговорили патофізіологічні зміни у пацієнтів з політравмою.

Протягом засідання, що тривало 3 години, студенти мали змогу поставити керівникові гуртка запитання по темі заняття та отримати вичерпні відповіді.

Засідання пройшло продуктивно, бо членам СНТ вдалося не лише отримали нові знання, а й навчилися самостійно розраховувати необхідний об‘єм інфузійної терапії у пацієнтів з політравмою.

Закінчилося заняття вирішенням організаційних питань. Так, старостою СНТ з анестезіології було обрано студентку 5-го курсу медичного факультету №1  Любов Просоленко.

 

Пресцентр