Студентки медичного факультету №2 перемогли у Олімпіаді з офтальмології

28.03.2024

Нещодавно в Університетській клініці Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбулася Студентська олімпіада з офтальмології, до якої долучилися здобувачі освіти 4-6 курсів. Змагання включали тестування, діагностування клінічних випадків за результатами вивчення ілюстративних матеріалів та розв’язання офтальмологічного кросворду.

Рівень ерудиції та підготовки студентів оцінювало фахове журі -проректорка з науково-педагогічної роботи, міжнародних зав’язків та європейської інтеграції, професорка Рімма Скрипник, завідувач кафедри офтальмології, професор Дмитро Жабоєдов та завідувач кафедри офтальмології та оптометрії Інституту післядипломної освіти, професор Сергій Риков, доцентки кафедри офтальмології Ірина Рижова та Інна Скрипниченко.

За результатами інтелектуального змагання учасники продемонстрували високі показники обізнаності у галузі офтальмології. Складним завданням для журі стало визначити найкращих з кращих. Відтак обрано четверо переможниць, які посіли призові місця. Ними стали представниці медичного факультету №2, студентка 4 курсу Аліна Дзюба, яка зайняла І місце, друге місце посіла п’ятикурсниця Валерія Музиченко, неабияку професійність у вирішенні завдань також продемонстрували Аліна Ковальова та Оксана Стефінів, які навчаються на 4 та 5 курсах відповідно та розділили між собою третє місце.

Після змагального заходу всі охочі ознайомилися з клінічними базами кафедри офтальмології та оптометрії післядипломної освіти Інституту післядипломної освіти НМУ, адже старшокурсники вже зараз замислюються про вибір спеціальності для проходження інтернатури.

Вітаємо переможців та всіх учасників Олімпіади з хорошими результатами!

За інформацією кафедри офтальмології