Студентка НМУ прочитала лекцію про антидепресанти в рамках проєкту «Студент-студенту»

30.05.2023

У рамках Всеукраїнського проєкту «Студент-студенту» 25 травня 2023 року студентка 5-го курсу медичного факультету №2 НМУ імені О.О. Богомольця Марина Савчук представила студентам-медикам з усієї України лекцію «Персоналізовані аспекти застосування антидепресантів при тривожно-депресивних розладах». Доповідь була підготовлена на базі кафедри клінічної фармакології та клінічної фармації.

Проєкт «Студент-студенту» започатковано кафедрою клінічної фармакології та внутрішньої медицини ХНМУ. Метою є створення банку методичних відеоматеріалів з підготовки до занять, обміну досвідом і медичними знаннями поміж студентів і спрямований на підвищення мотивації здобувачів вищої освіти до навчання в умовах обмежених можливостей внаслідок пандемії COVID-19 і повномасштабної війни.

Захід відбувався онлайн на платформі Zoom і транслювався на YouTube-каналі ХНМУ. Перед лекцією з вітальним словом виступили в.о. завідувача відділу студентської науки НМУ імені О.О. Богомольця, доцентка кафедри клінічної фармакології та клінічної фармації Вікторія Потаскалова та завідувачка кафедри клінічної фармакології та внутрішньої медицини ХНМУ, професорка Ірина Князькова.

На лекції Марина Савчук детально розповіла про різні види антидепресантів, як їхнє застосування може бути персоналізовано для кожного пацієнта. Лекція отримала позитивні відгуки серед слухачів.

Тож такі заходи є корисними для студентів, адже вони отримують можливість отримати цінний досвід і знання від своїх колег.

Пресцентр НМУ за інформацією

кафедри клінічної фармакології та клінічної фармації