Студент Університету навчав школярів алгоритму дій при кровотечі

15.12.2023

Днями студент факультету підготовки лікарів для Збройних Сил України Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, спільно з представниками групи «Опір» Ірпінської громади, організував в одній зі шкіл м.Ірпінь лекцію на тему «Зупинка кровотеч». Майбутній військовий лікар розповів слухачам про види кровотеч та як їх зупиняти у різних екстремальних ситуаціях.

Під час заходу теорію поєднували з практикою, присутні під наглядом фахівців відпрацьовували практичні навички і вчилися розрізняти критичні кровотечі, накладати турнікети, засвоювали необхідний алгоритм надання домедичної допомоги. Учні проявили високу зацікавленість в отриманні знань і практичних умінь, а спікери наголосили, що підготовлені – значить захищені та побажали присутнім, щоб отримані ними знання ніколи не доводилося застосовувати у житті.

Подібні заходи вже стали традиційними для майбутніх військових медиків факультету підготовки лікарів для Збройних Сил України НМУ імені О.О. Богомольця та допомагають іншим отримати важливий досвід і правильно діяти в екстремальних ситуаціях.

Пресцентр НМУ за інформацією ФПЛЗСУ