Студент-медик змагався за нагороду на Чемпіонаті України зі сноубордкросу

26.03.2024

Студенти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця поряд з медичною, активно розвивають спортивну кар’єру. З-поміж спортсменів-медиків і студент медичного факультету №2 Гліб Мостовенко. Нещодавно він взяв участь у Чемпіонаті України зі сноубордкросу під егідою FIS (Міжнародна федерація лижного спорту), що відбувся у Буковелі.

Кар’єру в сноуборді майстер спорту, член збірної України зі сноубордингу, студент-медик Гліб Мостовенко розпочинав зі слаломних дисциплін, таких як сноуборд-слалом та слалом-гігант. Десять років тому, коли з’явилася нова дисципліна в Україні під назвою сноубордкрос, він перелаштувався на новий напрям і здобув чимало перемог.

У межах Чемпіонату України зі сноубордкросу, що відбувся у Буковелі, Гліб взяв участь у категорії «чоловіки, дорослі». Спочатку спортсмени ознайомлювалися з трасою для змагань, виконували тренувальні, а згодом кваліфікаційні заїзди. Гліб відзначає, що траса була важкою, але відповідала рівню складності за критеріями FIS для національних чемпіонатів.

З-поміж 20 учасників змагань Гліб Мостовенко продемонстрував високий клас спуску та пройшов у фінал Чемпіонату, де під час запеклого поєдинку виборов 4 місце.

Бажаємо спортсмену-медику подальших успіхів у спорті та навчанні!

Пресцентр НМУ