СТАЖУВАННЯ АСИСТЕНТА КАФЕДРИ ФІЗІОЛОГІЇ У ВАРШАВСЬКОМУ МЕДИЧНОМУ УНІВЕРСИТЕТІ

10.05.2017

24 по 28 квітня 2017 р. асистент кафедри фізіології Валентина Куровська проходила стажування на кафедрі експериментальної та клінічної фізіології Варшавського медичного університету в рамках угоди про співпрацю між Національним медичним університетом імені О.О. Богомольця та Варшавським медичним університетом.

Під час проходження стажування вона ознайомилася зі стандартами навчального процесу та формами контролю знань студентів. Особливу увагу приділяла організації педагогічного процесу серед студентів англомовної форми навчання. Особливістю Варшавського медичного університету є те, що дисципліна «фізіологія» серед студентів другого курсу викладається поєднано із патологічною фізіологією. Кафедра, на якій відбувалося стажування належить до медичного факультету, на другому курсі якого навчаються 450 студентів та 19 студентів англомовної форми навчання. Загалом, кожний факультет Варшавського медичного університету має свою кафедру фізіології. Під час стажування Валентина Куровська відвідала лекції та практичні заняття як польських, так і англомовних студентів. Зокрема, лекція завідувача кафедри, професора Агнєшки Цуднох-Єнджевської на тему: «Динамічні і статичні фізичні навантаження. Адаптація до фізичних навантажень у пацієнтів з метаболічними, серцево-судинними та респіраторними захворюваннями. «Негативні результати неадекватної фізичної активності» була проведена на високому науковому та методологічному рівні. Крім того, асистент Валентина Куровська ознайомилася із напрямками наукових досліджень співробітників кафедри, тематика яких пов’язана з серцево-судинною системою. Лабораторія кафедри забезпечена сучасними приладами, які дозволяють фіксувати показники діяльності головного мозку, серця та органів дихання у спокої та під час фізичного навантаження, а також апаратурою для проведення досліджень на молекулярному рівні, які дозволяють працювати із генетичним матеріалом.

Стажування відбулося за підтримки Центру польсько-української наукової та культурної співпраці при Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця.

Відділ міжнародних зв’язків