СПОРТИВНА ГОРДІСТЬ УНІВЕРСИТЕТУ – ГІРСЬКОЛИЖНИЦЯ ЮЛІЯ КОНСТАНТІНОВА

23.09.2020

На другому курсі медичного факультету №1 навчається дівчина, яка вражає своєю сміливістю, наполегливістю, працелюбністю і, в той же час, красою та хрупкістю. Знайомтесь: Юлія Константінова – володар Кубку України з гірськолижного спорту в дисциплінах слалом та слалом-гігант серед жінок 2003 р.н. і старші.Народилась Юля в м.Києві в родині лікаря-хірурга. Вона найстарша в багатодітній родині, де виховують п’ятьох дітей. Вже у віці 3-х років дівчина стала на лижі, потім поступово почалися регулярні тренування і десь через рік батьки відвели донечку до професійних тренерів в дитячу гірськолижну школу. Ініціатором занять спортом в родині є тато, а мама дуже його підтримує. Молодші сестра і два брати Юлії теж займаються гірськими лижами, а найменша сестричка, якій  зараз тільки 2 рочки, уважно спостерігає за ними.

Оскільки в Києві немає можливості тренуватися на снігу цілий рік,  у міжсезоння Юля займається п’ятиборством. Щоб постійно підтримувати фізичну форму і бути готовою до наступного сезону, спортсменка займається  велотренуванням, бігом, робить вправи на баланс, силу, координацію.

Зараз Юлія Константінова член збірної команди міста Києва, має звання кандидата в майстри спорту України, бере участь у багатьох змаганнях, в тому числі у Кубку України, Чемпіонаті України, комерційних стартах.

На питання «З якими найбільшими труднощами ти зіткнулась під час занять гірськолижним спортом?», Юля відповіла: «Крім всіляких психологічних моментів (хвилювання перед стартом, вміння перевершити себе на тренуванні, подолати бар’єр «не можу», відмовити собі в чомусь заради подальших результатів і таке інше) і травм, найбільш складне для мене було і залишається поєднання спорту з навчанням. Адже дуже важливо зрозуміти і прийняти те, що настане момент, коли професійний спорт (нехай і такого рівня як у мене) перейде в звичайне хобі, улюблене заняття. Зараз гірськолижникові в Україні дуже важко вийти на міжнародний рівень і виступати на рівних зі спортсменами таких країн як Австрія, Швейцарія, Італія, США та інші, тому мені здається, що дуже важливо правильно розставити пріоритети і приділити достатньо часу навчанню, щоб через деякий час мати найцікавішу професію лікаря і розвиватися в ній. Можливо пізніше я захочу поєднати дві улюблені справи і це може бути спортивна медицина або реабілітація».Для Юлі  зацікавленість медициною – це перш за все інтерес до науки про життя і можливості його рятувати, робити краще. Завдяки розповідям тата про лікарську практику, з’явилося перше бажання долучитися до лікувальної справи. Пізніше дівчина прочитала книгу Михайла Булгакова «Записки юного лікаря», подивилася фільм «Вилікувати страх» про хірурга Св. Луку В.Ф. Войно-Ясенецького і захопилася цими людьми, вже серйозніше задумалася про роль лікаря в її житті. «Звичайно, іноді замислююся про те, що бути лікарем – це занадто відповідально і складно для мене, але сподіваюся, що все вийде», – каже майбутній лікар Юлія Константінова.

 

Відділ організаційно-педагогічної роботи та довузівської підготовки