Співробітник НМУ підсилив діяльність медичного закладу на Миколаївщині

14.08.2023

Війна в Україні триває і зважаючи на бойові дії десятки тисяч людей залишаються без належного доступу до якісної медичної допомоги. Фахівці Національного медичного університету імені О.О. Богомольця не залишаються осторонь проблеми. Нещодавно асистент кафедри фтизіатрії та пульмонології Олександр Стополянський повернувся з відрядження, де більше місяця надавав медичну допомогу мешканцям Миколаївської і Херсонської областей.

Під час відрядження, що здійснювалося з метою підсилення закладу охорони здоров’я, відповідно до наказу МОЗ України № 1597 вiд 05.09.2022, Олександр Стополянський надавав кваліфіковану допомогу пацієнтам і постраждалим внаслідок збройної агресії росії, зокрема, у селищі Надбузьке Миколаївської області у КНП «Миколаївський регіональний фтизіопульмонологічний центр» Миколаївської обласної ради.

Тривалий час жителі селища Надбузьке та прилеглих населених пунктів мали обмежений доступ до медичної допомоги, жили без належного медичного забезпечення, за дефіциту ліків та медичних працівників. Досвідчений лікар-фтизіатр Олександр Стополянський працював на посаді завідувача 1-го фтизіотерапевтичного відділення КНП «МРФПМЦ» МОР. У непростих умовах він вирішував складні клінічні завдання, забезпечував фтизіопульмонологічну, лікувально-консультативну, психологічну допомогу мешканцям Миколаївської, Херсонської областей, зокрема з деокупованих районів та постраждалим від підриву дамби Каховської ГЕС. Колеги засвідчили його високий професіоналізм, а пацієнти – людяність і щире серце.

Саме згуртованість, підтримка та взаємодопомога серед медичних працівників рятує життя українцям. Виклики війни долаємо спільними зусиллями!

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри фтизіатрії та пульмонології