СПІВПРАЦЯ НМУ З ПОСОЛЬСТВОМ ПАЛЕСТИНИ В УКРАЇНІ

25.08.2022

У Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця навчається близько 2800 студентів із 68 країн світу, серед них 46 – студенти Палестини. Днями на адресу ректора НМУ, професора Юрія Кучина надійшов лист-подяка від Надзвичайного і Повноважного Посла Палестини в Україні  Хашема Хасана Даджані. У ньому пан Посол висловлює щиру подяку Адміністрації та всьому професорсько-викладацькому складу Університету за зусилля, спрямовані на вирішення всіх питань, пов’язаних із навчанням палестинських студентів.

Нагадаємо, що нещодавно в НМУ імені О.О. Богомольця відбулася робоча зустріч (https://nmuofficial.com/news/v-nmu-obgovoryly-perspektyvy-spivpratsi-z-posolstvom-palestyny-v-ukrayini/) керівництва Університету з делегацією Посольства Палестини в Україні, в ході якої обговорили актуальні питання, пов’язані з навчанням палестинських студентів в НМУ в умовах воєнного часу.

Так, в новому навчальному році студенти-іноземці зможуть здобувати знання як офлайн, так і онлайн. Таке рішення керівництва Університету погоджено Наказом ректора НМУ Юрія Кучина «Про організацію навчального процесу на факультеті підготовки іноземних громадян в осінньо-зимовому семестрі 2022/2023 навчального року за аудиторною формою навчання». У Наказі передбачено часткове збереження дистанційної форми навчання. Вона стосуватиметься студентів-іноземців у разі неможливості їхнього прибуття з країни постійного проживання та осіб з високим ступенем ризику захворювання на коронавірусну хворобу (https://nmuofficial.com/news/v-novomu-navchalnomu-rotsi-v-nmu-studenty-inozemtsi-matymut-zmogu-navchatysya-oflajn/ ).

Відтак, студенти факультету підготовки іноземних громадян матимуть можливість на власний розсуд обрати формат навчання. Адміністрація НМУ підтримує постійний комунікаційний зв’язок із посольствами країн, громадянами яких є наші студенти, та докладає всіх зусиль, щоб попри війну забезпечити проведення повноцінного навчального процесу.

 

Пресцентр