СПІВПРАЦЯ НДІ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ НАПРНУ ТА НМУ ІМЕНІ О.О. БОГОМОЛЬЦЯ

23.09.2015

          22 вересня 2015 р. у рамках cпівпрацi між НДІ інтелектуальної власності НАПрН України та НМУ імені О.О. Богомольця відбувся семінар “Управління правами інтелектуальної власності у вищих навчальних медичних закладах”.

    Експертами виступили к.ю.н. Кашинцева О.Ю. (завідувач відділу промислової власності НДІ інтелектуальної власності НАПрН України), Писєва В.В. (науковий співробітник Центру гармонізації прав людини та прав інтелектуальної власності; науковий співробітник Відділу інтелектуальної власності та трансферу технологій НМУ), к.ю.н. Іолкін Я.О. (провідний співробітник НДІ інтелектуальної власності, в.о. завідувача кафедри медичного права НМУ ім. О.О. Богомольця).

    Після привітального слова до учасників проректорa з наукової роботи НМУ професора Черенько Т.М., експертами були висвітлені питання оптимізації управління правами інтелектуальної власності в сфері охорони здоров'я, сучасні тенденції патентної реформи в галузі медицини та фармації, що буде проведено в Україні. Також були розглянуті особливості правової охорони наукових результатів у сфері медицини в режимі об’єктів інтелектуальної власності.
    У семінарі взяли участь науково-педагогічні співробітники кафедр та інститутів НМУ, члени Товариства молодих вчених, аспіранти та докторанти НМУ. Особливу зацікавленість в учасників семінару викликали питання отримання авторського права на твір, нові засади патентної реформи в Україні в контексті підписаної угоди про асоціацію з ЄС, особливості патентування та захисту прав інтелектуальної власності при розробці способів діагностики, лікування, нових форм лікарських препаратів.
    У подальшому планується проведення низки науково-практичних семінарів щодо особливостей правової охорони інтелектуальної власності в сфері медицини та фармації за тематичними напрямками науково-дослідної роботи партнерських інституцій та подальше поглиблення співпраці між НМУ та НДІ інтелектуальної власності НАПрН України.
    Матеріали доповідей, що були представлені під час семінару за згодою авторів будуть розміщені на сайті НМУ в секції “Інновації” розділу “Наука”.