СПІЛЬНЕ ЗАСІДАННЯ СТУДЕНТСЬКИХ НАУКОВИХ ГУРТКІВ КАФЕДР ПРОПЕДЕВТИКИ ВНУТРІШНЬОЇ МЕДИЦИНИ №2 І ГІГІЄНИ ТА ЕКОЛОГІЇ №1

10.12.2020

За ініціативою доцентів Олени Карпенко, Анни Благої та підтримки завідувачів кафедр пропедевтики внутрішньої медицини №2 і гігієни та екології №1, Студентської ради Університету, відбулося спільне засідання студентських наукових гуртків на тему “Профілактика тривожних станів у студентів НМУ під час пандемії COVID-19”.

Цей проект вже вдруге інтегрував терапевтичні та гігієнічні аспекти сучасних підходів у діагностиці та профілактиці захворювань. Засідання пройшло, зважаючи на складні реалії пандемії COVID-19, в онлайн-форматі.

Студентка 3-го курсу медичного факультету №1 Олександра Капліна виступила із доповіддю “Профілактика тривожних станів у студентів НМУ в умовах пандемії COVID-19”, а студентка 4-го курсу того ж факультету Анна Ковальчук представила доповідь “Роль дефіциту вітаміну D та мелатоніну в генезі тривожних станів”.

Молоді науковці виклали результати своїх досліджень та метааналізу даних сучасних джерел літератури на теми, пов‘язані з діагностичними та профілактичними аспектами тривожних станів, що, як виявилось, є вкрай актуальним серед наших студентів під час пандемії COVID-19.

Доповіді викликали жваве обговорення, в ньому активну участь взяли студенти старших курсів.

Керівники студентських наукових гуртків кафедр розповіли про важливість клініко-профілактичних підходів у збереженні свого здоров‘я та здоров‘я майбутніх пацієнтів з огляду на причини та клінічні прояви тривожних станів.

Підсумовуючи результати засідання, староста гуртка, Сергій Деркач,  назвав їх надзвичайно позитивними і оголосив, що наступного року заплановано проведення спільного засідання студентських наукових гуртків кафедр пропедевтики внутрішньої медицини №2 і гігієни та екології №1 на тему «Клінічні та профілактичні основи здорового сну».

 

Прес-центр за матеріалами кафедри гігієни та екології №1