Спільне засідання кафедр біоорганічної та біологічної хімії і гігієни та екології №1.

21.12.2018

21 грудня 2018 року за участі д.мед.н., професора Людмили Гайової та доцента Анни Благої відбулось спільне засідання кафедр біоорганічної та біологічної хімії і гігієни та екології №1 з темою «Біохімічні та гігієнічні аспекти застосування пестицидів у сучасному світі».

Цей проект вперше інтегрував біохімічні та гігієнічні аспекти сучасних підходів у вирішенні нагальних проблем сьогодення.

Доцент Анна Благая розповіла гуртківцям про ендокринні руйнівники як сучасну проблему, вирішення якої потребує ґрунтовних знань з біохімії, гігієни та екології, клінічних дисциплін, заохотивши студентів до майбутніх успіхів у вивченні відповідних дисциплін.

Молоді науковці з медичного факультету №1: Ільницька Любов, Онофрійчук Евген та Гаращук Данил представили свої доповіді на теми, пов‘язані з біохімічними аспектами пестицидів, що вражають різні системи організму (дихальна система, нервова, система крові тощо.).

Доповідь студента медичного факультету №4 Юрія Паші щодо профілактичних підходів застосування пестицидів та методик із зменшення їх використання викликала жваве обговорення за безпосередньої та дружньої участі завідувача кафедри біоорганічної та біологічної хімії, професора Людмили Гайової.

Спільним рішенням старост гуртків Сергія Деркача та Андрія Філіппова було вирішено продовжити у майбутньому такий формат засідань.