СЛОВО ІНОЗЕМНИМ СТУДЕНТАМ З ДОНЕЦЬКА І ЛУГАНСЬКА

12.12.2014
Національний медичний університет імені О.О.Богомольця прийняв на навчання 60 іноземних студентів з Луганської та Донецької областей. Поза увагою не залишилася жодне звернення студента, який хотів перевестися до НМУ. Були ситуації, коли рекомендували студентам переводитися до інших університетів, але нікому не відмовили. Також усі бажаючі забезпечені належними умовами проживання в гуртожитку.
За словами самих студентів-іноземців, при переведенні труднощів не відчули. За декілька тижнів звикли до нового місця навчання та відзначають, що в Києві їм подобається більше, ніж, наприклад, у Донецьку.
Уммадисингу Хоривенката Санчанд, студент 6 курсу.
«Навчався у Донецькому медичному університеті 5 років. Але цьогоріч у зв’язку з подіями в країні переїхав до Києва. На моєму курсі 18 студентів з Луганська і 4 – Донецька. Всі ми дуже раді навчатися в НМУ, адже прийняли нас дуже добре. З першого курсу я навчаюсьна «відмінно» і упевнено йду до своєї мети стати висококласним лікарем»
Окоронко Дебора, студентка 4 курсу
«3 роки навчалася в Донецьку,а наступні 3 – оволодіватиму медицину в НМУ. Спочатку дуже переживала як складеться моя доля у Києві. На щастя хвилювання були марними. Велику частину організаційних питань взяли на себе працівники Деканату по роботі з іноземними студентами.Мій середній бал успішності який складає 4.5, мрію стати хірургом. За 3 місяці навчання в НМУ я переконалася, що тут є всі умови для отримання якісної освіти»
Бабаєв Агіл, студент 6 курс
«Я завершую навчання у складний для України час. Сталося так, що після 5 років навчання в Донецькому національному медичному університеті буду отримувати диплом в Києві. Радує те, що Міністерство охорони здоровя України очолив грузинський реформатор Олександр Квіташвілі. Сподіваюся це вплине на авторитет мого диплому, коли повернуся в рідне Тбілісі. Тому я особисто зацікавлений в медичній реформі в Україні».
Субвай Нора,студентка 4 курсу
«Я навчаюсь на 4 курсі 2 медичного факультету. В моїй групі 10 студентів і всі представляють різні країни. Я відразу з усіма подружилася. Мені дуже подобаються викладачі, які чуйно і в той же час вимогливо ставляться до нас. Хочу стати гінекологом і це своє бажання сподіваюся реалізувати після отримання диплому НМУ »
Едех Годвін, студент 4 курсу
«Коли навчався в Донецьку брав участь у наукових конференціях, де виступав з доповідями з проблем лікування серцево-судинних захворювань. Маю уже 6 друкованих статей на цю тему. Сподіваюся продовжувати свої дослідження в НМУ»